fbpx
Startsida > Bilda anhörigförening

Bilda en anhörigförening på din ort

Anhörigas Riksförbund består av anhörigföreningar som verkar ute i landets kommuner. Utan dessa föreningar skulle riksförbundet ha svårt, om inte omöjligt, att nå ut till landets anhöriga. Behovet av att få träffas och samtala om svårigheter kring anhörigskapet är stort och ökar. Just nu är trycket stort att bilda anhörigföreningar inom  Anhörigas Riksförbund, en utveckling som glädjer oss mycket. Ju fler vi blir desto lättare blir också våra röster hörda!

Hur gör man då för att bilda en egen anhörigförening? Det är enkelt och vi på Anhörigas Riksförbund finns vid din sida genom hela processen. Bland annat har vi ett startpaket som kan vara till hjälp, men vi kan också göra personliga besök i din kommun. Vi hjälper även till att utse en fadderförening, det vill säga en förening som har funnits i några år och som kan bidra med sina erfarenheter er i början på er resa.

Här nedan finner du olika dokument som ska underlätta för dig. Tveka heller inte att kontakta vår föreningsexpert på Anhörigas Riksförbunds kansli:

Anett Karlsson, organisationsombudsman
010-155 70 61
anett.karlsson@anhorigasriksforbund.se

Kallelse och dagordning för första styrelsemötet
Normalstadgar anhörigförening
Råd och anvisningar
Startpaket