Ring Anhöriglinjen: 0200-239 500

Linjen är öppen
Måndag - tisdag, torsdag - fredag 10.00 - 15.00
Onsdag och söndag 18.00 - 21.00

Anhörigriksdagen 2022

Datum för årets anhörigriksdag blir 9-10 november och temat blir ”Anhörig i kristider” som vi tycker är väldigt aktuellt just nu ur ett världsperspektiv, samtidigt som att det också skulle kunna appliceras i varje anhörigs liv när en närstående får en svår sjukdomsdiagnos eller något annat drastiskt händer.

Evenemanget kommer att ske enbart digitalt även i år och det betyder att vi kan nå alla våra medlemmar och samtidigt även fånga politiker, tjänstemän, intresseorganisationer, anhörigkonsulenter och vårdpersonal m.fl från olika delar av landet utan att någon behöver resa.

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan kommer vi att arrangera öppna visningar på deras lokalkontor där man kan titta på programmet i realtid. Mer information om detta kommer…

Programmet är nu nästan helt färdigställt, men med viss reservation för ändrade programpunkter, rubriker och förhållningstider fram till eventet går av stapeln.

Klicka på programbladsbilden nedan, så kan du se programmet i PDF-format och om du vill ta del av mer ingående information om varje föreläsning så finns det här >>

Biljettpris för icke-medlemmar är 595 kr
Alla våra medlemmar (endast privatpersoner) får tillträde till hela programmet gratis.

Vi tar tyvärr inte emot några fler anmälningar/biljettinköp till 2022 års Anhörigriksdag, men 2023 års försäljning kommer säkert igång efter sommaren.


Vill du sponsra vårt årliga event eller vara digital utställare, så vänligen kika in på den här sidan så finns det mer information här >>

VI ÄR SÅ TACKSAMMA FÖR VÅRA SAMARBETSPARTNERS & SPONSORER, FÖR UTAN DEM HADE VI INTE KUNNAT ARRANGERA DETTA ÅRLIGA EVENT:


Moxiam tror på en värld av självständighet och empatisk omsorg för seniorer.
Moxiams användarvänliga digitala lösning förbättrar vardagen för äldre och den anhörige så att du kan vara närvarande fullt ut när ni träffas och nästan också närvarande när ni är skilda åt.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) arbetar på uppdrag av Socialdepartementet och Socialstyrelsen för att stödja utvecklingen av framtidens anhörigstöd. Den huvudsakliga uppgiften är att vara ett expertstöd till kommuner, regioner och enskilda utförare när det gäller att utveckla och införa stöd till anhöriga. Nka ska fungera som en länk mellan forskning och praktik och har i uppdrag att samla in, strukturera och sprida kunskap och forskningsresultat. På Nka:s webbsida hittar du information och material som vänder sig till personal och anhöriga.  www.anhoriga.se


Sensorem erbjuder ett trygghetslarm i form av en snygg smartklocka som fungerar både inomhus och utomhus med möjlighet att larma genom en knapptryckning. Med inbyggd högtalartelefon och GPS som visar användarens position, kan hjälp snabbt tillkallas vid behov. Vid larm ringer klockan upp förvalda anhöriga och om ingen skulle svara kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som är öppen dygnet runt.


TENA är ett varumärke från Essity, ett ledande företag inom hygien och hälsa. Med över 60 års erfarenhet är TENA det främsta varumärket för inkontinensskydd globalt.* Vi erbjuder ett komplett sortiment av absorberande produkter, hudvård och digitala hälsolösningar som är skräddarsydda för att möta behoven hos varje individ, deras familjer, och vårdpersonal.

Med TENA är Essity i frontlinjen av att utveckla produkter och tjänster som bidrar till att öka värdigheten och livskvalitén hos människor runt om i världen. Våra produkters koldioxidavtryck minskar steg för steg. Vi skyddar inte bara människor, vi skyddar planeten med.

*Euromonitor International Limited; Retail Adult Incontinence, all channels, RSP value sales, Tissue & Hygiene, 2020 edition.

Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.
Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.
Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.
Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Anmälningformulär

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige

Med anhörig avses en person som vårdar, hjälper eller stödjer en närstående som behöver det på grund av fysisk eller psykisk ohälsa, ålder eller funktionsnedsättning.

   Läs mer

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige
Bli medlem

Bli medlem

Med anhörig avses en person som vårdar, hjälper eller stödjer en närstående som behöver det på grund av fysisk eller psykisk ohälsa, ålder eller funktionsnedsättning.

   Läs mer

Anhörigas rättigheter

Anhörigas rättigheter

Anhörigföreningarna arbetar med en mängd olika saker på lokal nivå. Det kan bland annat handla om att stötta anhöriga, ordna olika aktiviteter och påverka lokala politiker.

   Läs mer

Anhörighandboken

Anhörighandboken

Anhörighandboken är ett teoretiskt och praktiskt verktyg för alla som vill veta mer om anhörigvård och anhörigstöd.

   Läs mer