Ring Anhöriglinjen: 0200-239 500

Linjen är öppen
Måndag - tisdag, torsdag - fredag 10.00 - 15.00
Onsdag och söndag 18.00 - 21.00

Nytt samarbete ska förenkla för anhöriga

Anhörigas Riksförbund har inlett ett samarbete med NHS Care, ett företag som levererar egenvårdsartiklar till privatpersoner inom omsorgen, äldreboenden, hemtjänst och assistansbolag men även till privatpersoners hemadress runt om i landet. Nu skänker NHS Care en krona per såld förpackning av en populär skumtvättlapp som finns i sortimentet.

Under de över tjugo åren företaget varit aktivt på den svenska marknaden har en sak blivit allt tydligare. För alla anhöriga som vårdar en närstående i hemmet är det svårt eller rent av omöjligt att få tillgång till professionella egenvårdsprodukter.
–Ofta kontaktas vi av privatpersoner som är på jakt efter en specifik produkt man vet fungerar bra. Man har kanske kommit i kontakt med produkten via sjukvården och vill nu få tag på mer. Ofta är det omöjligt för en privatperson att köpa dessa via de kanaler som finns, berättar Anders Ekbom, delägare i NHS Care.

En annan vanlig situation anhöriga ställs inför är att de ansvarar för inköpen av egenvårdsprodukter till sin närstående, ett uppdrag som kan vara besvärligt, särskilt om man bor en bit ifrån.
–Många anhöriga sätter stort värde på tidsvinsten i att slippa tidsödande inköp på stan och enkelheten i att hitta rätt produkter på ett ställe. Hos oss beställer man enkelt via webben och fakturan går med i leveransen. Ett vanligt upplägg är att vårdgivande personal i samråd med boende och anhörig hjälper till med beställningarna då de har god kunskap i vad som behövs. Att slippa hantering av pengar och kvitton sparar vi tid för både anhörig och personal, förklarar Anders

För Anhörigas Riksförbund är samarbeten som kan bidra till en bättre tillvaro för såväl den anhörige som den närstående av stort värde. Inledningsvis hoppas vi kunna bidra med insikter i vad våra medlemmar efterfrågar i form av egenvårdsprodukter. En direktkanal till en stor mängd anhöriga är något som även NHS Care sätter stort värde på.
–Vi är mycket glada för det samarbete vi har med Anhörigas Riksförbund. Förhoppningsvis kommer vi nu ha möjlighet att nå ännu fler anhöriga som behöver ha hjälp med att få egenvårdsartiklar levererade på ett tryggt och säkert sätt till sin närstående, säger Anders.

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige

Med anhörig avses en person som vårdar, hjälper eller stödjer en närstående som behöver det på grund av fysisk eller psykisk ohälsa, ålder eller funktionsnedsättning.

   Läs mer

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige
Bli medlem

Bli medlem

Med anhörig avses en person som vårdar, hjälper eller stödjer en närstående som behöver det på grund av fysisk eller psykisk ohälsa, ålder eller funktionsnedsättning.

   Läs mer

Anhörigas rättigheter

Anhörigas rättigheter

Anhörigföreningarna arbetar med en mängd olika saker på lokal nivå. Det kan bland annat handla om att stötta anhöriga, ordna olika aktiviteter och påverka lokala politiker.

   Läs mer

Anhörighandboken

Anhörighandboken

Anhörighandboken är ett teoretiskt och praktiskt verktyg för alla som vill veta mer om anhörigvård och anhörigstöd.

   Läs mer