Ring Anhöriglinjen: 0200-239 500

Linjen är öppen
Måndag - tisdag, torsdag - fredag 10.00 - 15.00
Onsdag och söndag 18.00 - 21.00

Levande ’Skivor till kaffet’ i Tvååker

I Tvååker utanför Varberg satsar anhörigföreningen på att åka hem till medlemmarna och bjuda på fika och underhållning. Och det blev succé direkt på premiären den 10 augusti. Dagen till ära var det Ulla Carlsson som öppnade sitt hem och fick lyssna till dragspelstoner och sång till kaffet tillsammans med väninnorna och goda grannarna Ingrid Svensson och Iris Carlsson.

Martin Andersson och Solveig Vidarsson framförde musik av Evert Taube, Roland Cedermark och Birger Sjöberg. Martin framförde även flera egna låtar, och det blev även tid för en stunds allsång.

På bilden ses arrangörs-trion fr v Viveca Sylwan, Stig Svensson och Margareta Hansson från Tvååkers Anhörigförening. Stig hade även bakat kakorna och kokat kaffet tillsammans med dottern Caroline och hustrun Ann-Marie.

Ett längre reportage från arrangemanget kommer i Vi Anhöriga nr 3 i oktober.

Foto och text: Michael Nystås

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige

Med anhörig menar vi den som stöttar en medmänniska som behöver hjälp med att klara sin vardag.

   Läs mer

Det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige
Bli medlem

Bli medlem

Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktions-nedsättning inte klarar av vardagen på egen hand.

   Läs mer

Anhörigas rättigheter

Anhörigas rättigheter

Anhörigföreningarna arbetar med en mängd olika saker på lokal nivå. Det kan bland annat handla om att stötta anhöriga, ordna olika aktiviteter och påverka lokala politiker.

   Läs mer

Anhörighandboken

Anhörighandboken

Anhörighandboken är ett teoretiskt och praktiskt verktyg för alla som vill veta mer om anhörigvård och anhörigstöd.

   Läs mer