Välkommen till vårt kalendarium där vi listar evenemang, föreläsningar, webinarier som vi tänker kan vara av intresse för våra medlemmar och andra aktörer.

• Detta evenemang har redan ägt rum.

Fokus Patient seminarium – Det sviktar i vårdförloppet

2021-12-15 @ 13:00 - 15:00

Det sviktar i vårdförloppet – ge järnet, eller..?

Från politiskt beslut till verkstad på hjärtsviktsmottagningen

Ungefär 200 000 personer lider av hjärtsvikt i Sverige. Årligen tillkommer ca 40 000 nya fall.
Det finns beslutade nationella riktlinjer, kvalitetsregister, och senast ett personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp för nydebuterad hjärtsvikt inom regionernas nationella system för kunskapsstyrning i hälso- och sjukvården. Trots det uppmärksammas inte denna folksjukdom i den omfattning patienterna borde kunna kräva, från upptäckt och fastställande av diagnos till uppföljning. Processerna sviktar från att de politiska besluten tagits, till dess att de når dem det berör – hjärtsviktspatienterna, läkare och sjuksköterskor.

Hur kan vi bättre säkerställa att patienterna får tillgång till senaste kunskap och en evidensbaserad vård?

I PANELEN INGÅR
Acko Ankarberg Johansson (KD), ordf Riksdagens Socialutskott
Penilla Gunther, grundare FOKUS Patient, styrgruppsmedlem HeartFailure Policy Network och Global Heart Hub Heart Failure Patient Council
Ann Hovland-Tånneryd, distriktsläkare, verksamhetschef Hemse VC Gotland