Startsida > Aktuellt > Akademisk högtid i Halmstad

Akademisk högtid i Halmstad

Den 17 november var en stor högtidsdag för Gun-Britt Lydén, ordförande i Anhörigföreningen i Halmstad, som denna dag promoverades till hedersdoktor i ”Hälsa och Livsstil”, vid Högskolan i Halmstad.

I sitt tal återgav Gun-Britt en del av sin livsresa som professionell vårdare. Bl.a om sitt engagemang för sjuka barn i samband med sjukhusvistelse. Detta fick som konsekvens att föräldrar till barn med en cancersjukdom nominerade Gun-Britt till Landstinget i Hallands personalstipendium 1989. Under åren som Gun-Britt var ledamot i Nordisk föreningen för sjuka barns behov, NOBAB, arbetades det fram en Nordisk standard för barn och ungdomar inom hälso- och sjukvård. Gun-Britt arbetade mycket aktivt för att värna om barnets integritet och rättighet samt att eliminera oro och smärta i samband med vårdbesöket.

Det var ett tal med mycket stor empati.

Bland åhörare i salen fanns, anhöriga, från föreningar, AHRs kansli, chefer och gamla arbetskamrater för att framföra sina gratulationer.

Som ordförande i Anhörigföreningen i Halmstad arbetar Gun-Britt med att stödja och hjälpa anhöriga. Hennes nätverk och kontakter med olika tjänstemän, kommunalt- privat- regionalt och politiker ger resultat för Anhörigföreningens utveckling även om det tar lite tid.

Gun-Britt har stor livserfarenhet, kunskap och kompetens och stor empati för anhöriga och dess närstående livssituation. 2012 utnämndes Gun-Britt till Halmstads eldsjäl i kommunen.

Lena Nordström, sekreterare

Anhörigföreningen i Halmstad

Till er alla som på olika sätt uppmärksammade min högtidsdag, vill jag framföra mitt varma tack. Det var en oförglömlig dag, omtumlande av gratulationer och inbjudningar till samverkan. Ser med förhoppning fram emot ett nytt år och nya möjligheter, för att öppna nya dörrar där kunskap ska flöda fritt utan hinder.

Samverkan – framtidens honnörsord, detta sker i första hand genom det goda samtalet med respekt och ödmjukhet för varandras kompetens, som ska resultera i en kvalitetshöjning inom olika vårdkulturer.

Detta vill jag fortsätta att kanalisera.

Gun-Britt Lydén

Ordförande, hedersdoktor

Anhörigföreningen i Halmstad